НАШЕ БЕБЕ - НАШ ОПСТАНАК

Поклон „беби пакет“

babypaketДруги део пројекта тиче се помоћи породиљама и њиховим бебама. Циљ нам је да, као што то у неким општинама у Србији већ постоји, свака наша мама и њена беба добију поклон пакет, такозвани „беби пакет“.

Овај пакет садржи памперс, тетра и шведске пелене, купке за купање, креме за негу, креме за груди и оне против оједа, торбу за маму и бебу, као и друга средства за хигијену породиље и бебе.  Сврха овог пакета је да мајка и беба добију све неопходне ствари за првих 10-15 дана након порођаја.

Скупштина града Београда овај пакет додељује већ годинама. Са одговорним људима из „Београдског беби клуба“ смо већ разговарали и добили обећања да ће Београд донирати 100 пакета нашим мамама, што је више од наших годишњих потреба, обзиром да се у 2013. години у општини Косјерић родило само 78 беба а сви досадашњи подаци говоре да ни ове године тај број неће бити већи.

Овај пакет би патронажна сестра уручивала породиљи приликом прве кућне посете мами и беби.

Наравно, и поред помоћи којој се надамо из Београда, сматрамо да је овакав вид борбе за наталитет неопходан за стално, те да треба да буде уобичајен и трајан.

Ово практично значи да би нашим пројектом покушали да обезбедимо и средства за „беби пакете“, тако што би ваше донације искористили за куповину ових пакета.

Дакле, ради се о врло јасној и конкретној акцији којом помажемо нашим заиста најмлађим суграђанима.